Tal i com vam decidir a l’assemblea de ‘Reus per la independència‘ de la setmana passada, aquest dimarts (8 del vespre, al nostre local) començarem les reunions de debat i reflexió sobre com ha de ser la República Catalana, col·laborant i aportant al treball que ja estan fent des del Pacte Nacional pel Dret de Decidir a Reus. Ho farem debatent la proposta de constitució catalana que han fet des del grup Constituïm.

Constituïm és la iniciativa de 17 professionals catalans de diferents àmbits per tal de redactar una proposta de text en el marc del Debat de les Idees. Un text en forma de Constitució catalana, per tal de facilitar i fomentar el debat. Sorgeix arran de les propostes prèvies conegudes del jutge Santiago Vidal, de la sectorial d’enginyers per la independència de l’ANC i del grup de juristes, economistes i professionals del projecte constitució.cat.

Aquest dimarts treballarem el pròleg, el preàmbul i el títol preliminar (fins l’article 10, inclòs), amb temes tan interessants com la forma política de l’estat, les llengües, els símbols, la capitalitat, l’Aran, els territoris amb vincles històrics, lingüístics i culturals, les comunitats catalanes a l’exterior, etc.

> Proposta de constitució. Recomanem llegir fins l’article 10 abans de la reunió (fins a la pàgina 6).