El proper cap de setmana del 16 i 17 de juliol, la Marxa SOM passarà per la nostra ciutat.

La Marxa Som és un itinerari popular que recorre totes les comarques del Principat de Catalunya seguint l’itinerari d’El Camí. Recorre el país físicament, i cap a la llibertat i plenitud de manera simbòlica. S’acosten a tot el territori poble a poble, plaça a plaça, per plantejar diàlegs sobre com bastir conjuntament un país millor fonamentat en una democràcia participativa. Es tracta, per tant, d’una iniciativa cívica i no partidista, on tothom hi és convidat.

Forma part del conjunt d’entitats i iniciatives impulsores de la Convenció Constitucional Ciutadana en el marc de la plataforma Reinicia Catalunya, essent La Marxa Som un primer exercici territorial centrat en el tema central: com s’expressa al nou país la sobirania popular, base de tota democràcia.

La Marxa segueix el traçat d’El Camí en 4 columnes que confluiran a Montserrat el 31 de juliol. Les caminades i els actes estan destinats principalment a les persones de cada població, i es realitzen organitzadament només allà on persones o entitats locals les guien.

La Columna Sud començà el seu recorregut el dia de Sant Joan des de Benicarló, travessà totes les comarques de les Terres de l’Ebre i actualment es troba al Priorat, per on continuarà cap a la Conca de Barberà i l’Alt Camp. Des de Valls es dirigirà cap a Vilallonga del Camp, i des d’allí, ja el dissabte 16 de juliol cap a Reus passant per La Selva del Camp, Almoster i Castellvell.
El diumenge 17 la marxa es desplaçarà cap a Vila-seca, la Canonja i Tarragona. Des d’allí continuarà recorrent el territori direcció nord fins arribar a Montserrat.