Aquest dijous, 12 de gener, a 2 quarts de 8 del vespre (19.30h) a la seu d’Òmnium Cultural (Raval Santa Anna, 2, 2n – Reus) tindrà lloc la presentació del llibre “Del Soft al Hard. Catalunya, la Independència i els Afers Exteriors” de Josep Sort i Jané, professor associat de la Universitat Ramon Llull.

Segons explica l’autor, “es tracta d’articles que analitzen políticament l’evolució de la política exterior catalana en els darrers temps i com ha fet un salt qualitatiu impensable“. En aquest sentit, en el llibre queda reflectit el gir de 180 graus que va fer la política exterior gràcies a la mobilització del poble català que la va fer orientar clarament cap a la difusió del projecte independentista. Una transició que, segons Sort, ha estat una veritable experiència que relata en el llibre.

Passar de la diplomàcia soft, a la hard, és a dir, la pròpia d’un estat normal, sense que això impliqui, lògicament, abandonar l’anterior, però sí incidir més en les estructures diplomàtiques estàndards. En aquest sentit el desplegament de cada cop més delegacions del Govern, de la Generalitat, arran del món, va, sense cap mena de dubte, en la bona direcció.