Aquest divendres es presenta a Reus el documental “Las cloacas de interior“, un documental que les grans cadenes estatals de TV s’han negat a emetre i que tan sols es podrà veure al nostre país (TV3 i IB3) i a Euskal Herria (ETB).

Las cloacas de Interior és el resultat de nou mesos de feina d’investigació i anàlisi, que acaben destapant per primera vegada un entorn d’il·legalitats i de corrupció en el si del Ministeri de l’Interior.

El treball, dirigit per Jaume Roures, amb guió de Jaume Grau, realització d’Andrea Ferrando i produït per Mediapro, té un gran valor documental gràcies al testimoni de quatre policies que parlen, per primer cop, davant d’una càmera: Marcelino Martín Blas, excap d’Assumptes Interns de la Policia; Jaime Barrado, comissari de policia; José Oreja, sergent de la Guàrdia Civil, i un alt funcionari del Ministeri de l’Interior que ha preferit conservar l’anonimat.

A partir d’aquestes declaracions inèdites, que serveixen per comprendre l’abast de l’entramat d’il·legalitats, “Las cloacas de Interior” té la voluntat d’aixecar la mirada per damunt de casos concrets, per trobar un fil conductor global i crear, així, un relat de la guerra bruta d’Interior.

El documental es podrà veure a Reus aquest divendres 14 de juliol a un quart de 10 del vespre (21.15h) al Teatre Bartrina, amb entrada gratuïta. Serà presentat per en Germà Bel, diputat al Parlament de Catalunya. Està organitzat per Òmnium Cultural del Baix Camp amb la col·laboració de Mediapro, el Pacte Nacional pel Referèndum a Reus i l’ANC-Reus per la Independència.

> Més informació.