26M2019_independenciaUn cop analitzats els resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig i veient les diverses notícies sobre possibles pactes i negociacions per constituir el govern municipal, des de l’Assemblea Nacional Catalana – Reus per la Independència volem recalcar el següent:

En primer lloc, constatem que el número de regidors dels partits independentistes i republicans ha augmentat en conjunt, de tal manera que el perill d’un pacte dels partits del 155 per guanyar l’alcaldia ha desaparegut totalment. Amb aquesta nova realitat, des de l’ANC-Reus per la Independència considerem que seria un frau al conjunt de l’independentisme que Junts per Reus, ERC o CUP pactessin la conformació del govern municipal amb partits del 155.

Per tant, tal com ja havíem manifestat abans de les eleccions, seguim reclamant la conformació d’un govern netament republicà i independentista que es comprometi en la defensa de les llibertats i la democràcia. També demanem que es consensuï una estratègia política compartida pels diversos actors independentistes de la ciutat per desenvolupar polítiques per afavorir el consum de proximitat i les empreses deslligades de les oligarquies de l’Estat. Finalment, emplacem als diversos actors de l’independentisme a treballar per eixamplar la base independentista i republicana, i la millor manera de fer-ho és a base de desenvolupar polítiques socials des del govern municipal, que permetin fer arribar els beneficis de la República al conjunt de la ciutadania.