concentració_dani_gallardo_01

Aquest dimarts, 16 de juny, ens hem tornat a concentrar a la plaça del Mercadal de Reus per denunciar la injustícia que estan vivint tots els presos polítics i, més concretament, en Dani Gallardo, un jove gadità que viu a Getafe que porta 8 mesos en presó preventiva per manifestar-se en solidaritat amb Catalunya i els presos polítics.

A la concentració s’ha llegit el següent manifest:

MANIFEST PRO DANI GALLARDO / Mercadal, 16 juny 2020

Dani Gallardo és un jove de 22 anys que va ser detingut el passat 16 d’octubre durant una manifestació a la Puerta del Sol contra la sentència de l’1 d’octubre.

El van detenir per suposat atemptat contra l’autoritat, desordres públics i un delicte de lesions lleus contra un agent de la policia, tot això per anar a socórrer una amiga a qui estaven colpejant els antidisturbis. La Fiscalia, basant-se únicament en la versió donada per la policia, demana per a ell 6 anys de presó (sí, heu sentit bé, 6 anys!).

Arran del fet, el Dani va ingressar al centre penitenciari d’Alcalá-Meco, on ja hi porta un grapat de mesos sense poder-ne sortir esperant el judici. La jutgessa instructora ha denegat el seu alliberament al·legant la gravetat dels fets imputats i donant plena credibilitat a un informe policial que està farcit de punts dubtosos i que té tota la pinta de ser, una vegada més, un muntatge policial. Ells saben que poden actuar amb total impunitat gràcies a la llei mordassa i a tota la parafernàlia repressiva que els polítics els han posat en safata i que els jutges patriotes s’encarreguen d’aplicar sense ni despentinar-se.

Un cop més, és evident que estem davant un cas de detenció arbitrària (aquest cop li ha tocat al Dani però podria haver estat qualsevol altre que hagués passat per allí). Han buscat un cap de turc per servir d’escarment i advertència per a la resta. D’aquesta manera, volen apaivagar la força de les protestes al carrer i de la dissidència i evitar que altres pobles del territori espanyol es mobilitzin.

A més a més, el Dani està pagant en pròpia carn la seva solidaritat amb Catalunya i amb els presos polítics catalans. Per això mateix, hem d’agrair-li el gest de solidaritat: Gràcies Dani, mil gràcies! Esperem que t’arribi el nostre escalf des de Reus, com també t’estarà arribant des d’altres llocs de Catalunya i de l’estat espanyol.

Dissortadament, l’empresonament injust i injustificat del Dani no és un fet aïllat. També hi ha els casos de Charaf Fadlaoui i d’Ibrahim Afkir, dos joves que van ser detinguts durant les protestes que hi va haver a Girona pel mateix motiu i que també es troben empresonats a l’espera del judici que tindrà lloc el 30 de juny. A diferència d’altres detinguts d’aquella jornada, ells dos no han pogut sortir de la presó; no endebades, tenen nacionalitat marroquina (¿no és potser una forma de racisme institucional?).

La Fiscalia demana, en aquest cas, 9 anys de presó. A més a més, la Generalitat exerceix d’acusació, i això, pel que es veu, no ho deuen considerar incompatible amb el fet d’estar demanant l’alliberament dels presos polítics per altres bandes. Cal exigir a la Generalitat que retiri l’acusació d’immediat. No es pot ser alhora víctima i botxí!

I mentrestant tenim un estat que es fa el sord permanent al cúmul de denúncies i queixes que li arriben des de diversos organismes internacionals.

Davant les injustícies comeses per un estat cada vegada més autoritari i repressor -i, doncs, cada vegada menys democràtic-, ja no podem mirar cap a una altra banda. Cal estar permanentment mobilitzats i denunciar totes i cadascuna de les arbitrarietats i violació dels drets humans que es produeixen a l’Estat espanyol. Ens hi va efutur, i especialment el futur del nostre jovent.

Prou abusos, que creixi la nostra indignació contra la injustícia, cridem ben fort contra la repressió! LLIBERTAT PER AL DANI I PER A TOTS ELS REPRESALIATS!