Benvolgudes, Benvolguts,

El dia 27 d’octubre de 2017 el Parlament de Catalunya va aprovar per majoria absoluta la proposta de resolució que proclama la Constitució de la República catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social. La proposta va ser votada i aprovada per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 vots en blanc, i en aquell ple hi va haver l’absència dels 52 diputats de l’oposició constitucionalista espanyola.

El Govern legítim de la Generalitat de Catalunya mai no va arribar a publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el text de Constitució de la República catalana aprovat al Parlament, com prescriu l’article 2.2 de la Llei 2/2007, de 5 de juny, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

És per això que aquest dissabte l’Assemblea Nacional Catalana ha presentat una e-petició instant el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat de Catalunya a publicar al DOGC la Constitució de la República catalana aprovada en el Ple del Parlament de Catalunya el dia 27 d’octubre de 2017.

Una e-petició és una petició que els ciutadans, en exercici del dret de petició individual o col·lectiva, fan per mitjans electrònics a la Comissió de Peticions del Parlament, l’òrgan competent per tramitar-la.

L’objecte de la petició ha de ser una actuació que el peticionari vol que el Parlament dugui a terme. Es valoren especialment les peticions amb un interès col·lectiu i les que tenen per objecte una reforma legislativa. L’objecte de la petició no pot afectar competències pròpies de l’àmbit judicial o administratiu.

Un any de la proclamació d’independència

El proper 27 d’octubre farà un any de la proclamació d’independència. En aquest sentit, animem la ciutadania a presentar, dissabte, una petició presencial, seguint la iniciativa de l’Assemblea Nacional Catalana.

En aquest correu us adjuntem el document per poder-ho fer. També us el podeu descarregar del nostre web, assemblea.cat.

Per presentar aquesta petició tan sols cal omplir el document amb el nom, el DNI i localitat de la firma, signar-lo i portar-lo al registre. Us animem a acostar-vos-hi per presentar aquesta petició, el proper dissabte, 27 d’octubre, de 9 a 14 h. Consulta el llistat dels registres oberts aquest dissabte:

  • Barcelona: Rambla de Catalunya, 19-21.
  • Girona: Plaça de Pompeu Fabra, 1.
  • Lleida: Carrer Lluís Companys, 1.
  • Tarragona: Carrer Sant Francesc, 3.
  • Tortosa: Carrer Montcada, 23.

En cadascun d’aquests municipis, a les 11 h, organitzarem un acte per reivindicar el mandat de l’1 d’octubre, quan farà un any de la celebració del Referèndum i davant l’absència de voluntat de portar a terme l’aplicació del seu mandat.