Aquest cap de setmana, des de Reus per la independència hem participat en l’organització de l’acte conjunt de totes les assemblees territorials de l’ANC al Camp de Tarragona.
L’amfiteatre romà de Tarragona s’omplí amb més d’un miler de persones per interpel·lar a Matteo Renzi, primer ministre italià i president de torn de la Unió Europea. Calia fer conèixer a la societat italiana que els catalans votarem el proper 9 de novembre. Estem contents que l’Ajuntament de Reus hi enviés una representació oficial.

L’acte s’ha celebrat en un ambient festiu, amb la plena participació del públic assistent, que ha format un mosaic amb la senyera al llarg de tota la graderia.
Ferran Civit, espluguí i membre del Secretariat Nacional de l’Assemblea; Rosa Codines, tarragonina, per part d’Òmnium Cultural; Margarida Aritzeta, vallenca, com a representant de les territorials de l’Assemblea organitzadores de l’acte i Pep Andreu, alcalde de Montblanc, en representació de l’AMI han pres la paraula al llarg de l’acte, que també ha comptat amb la participació de la coral Sant Miquel de Mont-Roig del Camp i la interpretació de música tradicional.

L’acte formava part de la campanya d’estiu de l’ANC per a interpel·lar diferents líders mundials i donar a conèixer al món que el 9N votarem. El proper mosaic es desplegarà dissabte a Prada de Conflent, dins dels actes de la Universitat Catalana d’Estiu.

Tot plegat ha tingut un important ressò a la premsa, tant local com nacional. Entre d’altres, n’han informat a l’Ara, a TV3 i 3/24, al Diari de Tarragona (i portada), a ReusDigital (amb vídeo), a delCamp.cat (amb galeria de fotos) i a Vilaweb.