El novel·lista i periodista letó, Otto Ozols, està recorrent a peu durant aquest mes d’abril el trajecte sencer de la Via Catalana que es va fer a Catalunya d’Alcanar al Pertús l’11 de setembre de 2013.

Ozols, nascut a Letònia el 1970, és periodista i escriptor. Saltà a la fama amb la publicació del seu llibre Latvieši ir visur [«Els letons són a tot arreu»]. Ha viscut i cobert diverses Diades organitzades per l’ANC i va quedar especialment impactat per la Via Catalana. “Com a letó dic que seré un català fins que Catalunya sigui lliure i independent”, va escriure a la premsa del seu país.

Otto va arribar a Catalunya el passat 3 d’abril i l’endemà començava la seva experiència a peu des d’Alcanar. Preveu arribar al Pertús, ja a la Catalunya Nord, el proper 21 d’abril després d’haver recorregut a peu els més de 400 Km que separen ambdues poblacions.

Amb aquesta iniciativa pretén conèixer de primera mà i més a fons la realitat catalana, tot descobrint el territori i conversant amb les persones que ajudaren a fer possible la Via Catalana fa 3 anys, per a poder-ne fer difusió posteriorment al seu país. S’allotjarà en cases particulars de ciutadans catalans que s’han ofert com a amfitrions, la majoria membres de l’ANC, i serà rebut per la ciutadania dels pobles per on passi. També es preveu que molts trams no els faci sol, sinó acompanyat per altres persones de cada ciutat, poble o contrada per on transitarà.

A Reus hi arribarà el dijous 7 d’abril, procedent de l’Hospitalet de l’Infant, on hi haurà fet nit. Passarà per Mont-roig, Montbrió i Riudoms, fent un total de 33,3 Km de la Via Catalana. A Riudoms se li afegiran altres caminadors voluntaris i plegats faran el darrer tram fins a Reus. L’acte de rebuda es preveu que sigui al voltant de les 7 de la tarda a la plaça Prim. L’endemà seguirà la seva ruta cap a Tarragona amb un altre grup d’acompanyants.
Si vols acompanyar-lo al tram reusenc, posa’t en contacte amb l’ANC a reus@assemblea.cat

L’aventura es pot seguir a twitter amb l’etiqueta #OttoViaCat