admin

L'usuari no ha compartit cap informació biogràfica


Entrades per admin

25-N. Ens volem vives i lliures!!

concentracio_25N_reus

El dimecres 25 de novembre, Dia Internacional per a l’erradicació de les violències masclistes, ens mobilitzarem un any més per seguir treballant per construir una República feminista.

Enguany ens sumem a la concentració convocada a la plaça del Mercadal, el mateix dimecres a les 19.30 h.

Recordeu, cal dur mascareta i mantenir la distància sanitària de seguretat.

Aquí trobareu el comunicat que la Sectorial de Dones de l’ANC ha redactat enguany “Ens volem vives i lliures. Un protocol contra les violències masclistes i lgbtifòbiques!”

Manifest 11S2020

 

Molt bona tarda a tothom!

Moltíssimes gràcies en nom de l’Assemblea per haver vingut, especialment en aquesta situació sanitària tan excepcional. Som aquí per defensar el legítim dret polític de manifestació, sempre amb responsabilitat, per fer-lo compatible amb el dret a la salut. Era un repte, i ho hem aconseguit. Moltes gràcies.

Som aquí, també, per respecte a tots els col•lectius que han estat a primera línia en el combat contra la COVID. Volem agrair-los la dedicació al límit i mostrar-los que la nostra societat és responsable i solidària. A més, volem tenir un record emocionat per les persones que ens han deixat, i una abraçada d’acompanyament per als seus familiars i amics.

És especialment important que siguem aquí defensant els nostres drets polítics, quan ja ha començat una greu crisi econòmica i social que fa que la independència sigui no només necessària, sinó més urgent que mai, per garantir els drets socials dels catalans i les catalanes.

Finalment, som aquí perquè l’estat ocupant ens ha condemnat a la desaparició com a nació. I perquè sabem que només guanyarem drets si els exercim nosaltres mateixos, amb esforç, perseverança i sacrificis, tornant a prendre embranzida per guanyar-nos definitivament la llibertat.

El Primer d’Octubre vam aprendre que junts podem triomfar. Fem de cada dia un u d’octubre! Cada dia, en cada lluita quotidiana, en cada acte personal de dignitat, afirmem els nostres drets com a catalans davant dels qui ens volen convertir en una província de Castella qualsevol.

Sabem que no és fàcil! L’Estat està disposat a fer-nos pagar un preu altíssim per ser lliures. Però quin és el preu que paguem cada dia per ser espanyols? Tenim els nostres representants civils i polítics a la presó i a l’exili. Seguim veient a diari imputacions contra homes i dones per haver defensat els nostres drets.

Quants dels nostres joves poden aspirar a un desenvolupament personal i professional plens, sense la precarietat que s’ha convertit en norma a l’Estat espanyol? Quin país els estem deixant? No hi ha homes i dones dignes i lliures en països sotmesos i humiliats. Tot té un límit, i nosaltres com a país ja l’hem superat.

Sabem que tard o d’hora arribarà la confrontació final. Per això, cal afeblir el poder de l’Estat espanyol a Catalunya. Nosaltres ho fem dia a dia, amb èxits com les cambres de comerç, la patronal Anem x Feina, sindicats com la Intersindical-CSC i iniciatives com les de Consum Estratègic.

Però per assolir la llibertat no en tenim prou amb la societat civil. Ens calen tres potes:

 • Primer, una societat civil, activa, mobilitzada i empoderada, com ja tenim.
 • Segon, unes institucions al seu servei.
 • I tercer, una àmplia acció exterior i diplomàtica que prepari els reconeixements a la nostra independència.

Per això, cal canviar el comportament de les nostres institucions i partits. Cal passar de la competició a la cooperació. Així podem bastir unes institucions dedicades, no a desmobilitzar- nos com fins ara, sinó a alliberar-nos. Els nostres partits han d’escollir: si només aspiren a fer de gestors espanyols per delegació, ja no són útils; si volen sumar-se a la coalició d’alliberament, sigueu benvinguts!

Ja hem consentit prou renúncies, distraccions i paraules retòriques. Si persisteixen les lluites estèrils i els nostres representants no respecten el sentit del vot que els ha posat al capdavant de les institucions, el moviment del carrer els acabarà passant per sobre.

Des de l’Assemblea no us prometem dreceres ni jugades mestres, ni les exigim als altres. Però sí que us oferim compromís i cooperació. I perquè l’oferim, ens sentim autoritzats a exigir-los.

Sabem que davant d’aquest estat l’única via realista cap a la independència és la unilateral. Per això continuem aquí alçats, perquè no hi ha més camí que la lluita per la nostra llibertat nacional i la justícia social. Perquè tenim el deure de construir un futur millor i el dret a ser Independents.

Visca la terra… lliure!

Visca Catalunya… lliure!

Visca la nació completa. Visca els Països Catalans!

 

Mesures sanitàries als actes de la Diada de l’ANC

11S2020_banner
Aquestes són les mesures sanitàries recomanades als actes de la Diada 2020 de l’ANC:

 1. Pren-te la temperatura i renta’t les mans abans de sortir de casa.
 2. Si tens símptomes compatibles amb els de la COVID-19, estàs confinat o has estat en contacte amb un positiu o possible positiu, queda’t a casa!
 3. Si formes part d’un col·lectiu de risc o vulnerable, queda’t a casa!
 4. Porta gel hidroalcohòlic i mascaretes suficients.
 5. En entrar al recinte t’has de desinfectar les mans amb gel hidroalcohòlic i has de portar la mascareta ben posada (tapant el nas, boca i barbeta). El seu ús és obligatori!
 6. Mantingues sempre la distancia de seguretat de 2 m.
 7. Recorda portar la samarreta de la Diada, l’estelada, gorra o barret, protecció solar i aigua.
 8. No comparteixis pancartes, banderes o altres objectes si no són d’ús individual.
 9. No utilitzis el mobiliari urbà.
 10. A cada persona/assistent se li assignarà una cadira o punt marcat al terra i no es podrà moure del lloc inicial.
 11. Les cadires o marques estan situades entre elles a 2 metres per normativa sanitària.
 12. No et moguis del teu lloc, les normes sanitàries són estrictes. No pots aixecar-te per anar a saludar o xerrar amb coneguts, familiars o altres persones.
 13. No es permet el consum d’aliments ni fumar durant la concentració.
 14. Intenta arribar i sortir de forma esglaonada sense formar grups.
 15. En sortir de la concentració desinfecta’t les mans amb gel hidroalcohòlic, i en arribar a casa renta’t a consciència.
 16. Sigues responsable individualment i col·lectiva.

Diada 2020 a Reus

cartell_11S2020_Reus

Vine a la concentració que ANC Reus i Òmnium Cultural Baix Camp organitzen per la Diada a la PLAÇA D’ANTON BORRELL (Parc de Sant Jordi), els accessos s’obriran a les 16.30 h.

L’acte pròpiament dit s’iniciarà a les 17.14 h., un cop hagi entrat tota la gent dins la plaça, i serà conduït pel dramaturg Ramon Llop. Començarà amb l’actuació del grup musical Terra Ferma i tot seguit es faran els parlaments de diverses persones que parlaran de la situació actual des de diversos àmbits i punts de vista. En concret, es compta amb la participació de Mar Joanpere (feminisme), Coia Jordà (sanitat), Antoni Veciana, portaveu de la Intersindical-CSC a Reus (treball), i Noèlia Masdeu (educació). També parlarà Emili Argilaga com a representant d’Òmnium Cultural.

L’acte es clourà amb la lectura d’un Manifest i amb el Cant dels Segadors a càrrec de l’Orfeó Reusenc, seguit d’una acció final sorpresa. Tot plegat es preveu que tingui una durada, a tot estirar, de 45 minuts.

Cal portar la confirmació de la inscripció per poder accedir al recinte.

 • Espai perimetrat
 • Aforament limitat
 • Mesures sanitàries
 • Obligatori l’ús de mascareta

Recomanem que vingueu protegits pel sol.

Us demanem que estigueu atents i atentes als mitjans de comunicació locals i a les xarxes socials de l’ANC Reus i Òmnium Cultural Baix Camp els propers dies per si hi ha qualsevol canvi o novetat.

El Codi QR 11S2020

qr_solidari_xarxaindependencia

Participa de la gran xarxa solidària a xarxaindependencia.cat! Per fer-ho, necessiteu disposar d’aquest codi QR solidari i de la seva clau de pas, imprescindibles per accedir al portal web.

Aconsegueix el teu codi QR de la Xarxa Independència i crea vincles amb altres persones, blocs solidaris i assemblees de base. Per començar has de validar el codi, introduir la clau de pas i assignar un sobrenom i una població. Es tracta d’un repte anònim, així que no es requereixen ni es desen dades personals de cap mena.

Quan l’adquireixes fas una donació per fer front a l’emergència social i econòmica que viu el país. L’ANC donarà els ingressos nets a projectes destinats a pal·liar els efectes de la crisi.

En moments de dificultat és quan veiem que no estem sols ni soles, ens donem la mà i trobem una raó per seguir lluitant. Tenim un deure i una responsabilitat: construir un futur millor.

https://youtu.be/roYlsl0ViT8

https://t.me/ANC_Reus/1526

Ja tens la samarreta i el QR de la Diada 11S2020?

samarretes_11S2020T’esperem al local del carrer Sta Anna 2, cada tarda fins dijous 10, de les 18 a les 20:30 h.

Si et fas soci de l’Assemblea et regalem la samarreta de la Diada! (https://assemblea.cat/fes-te-socia-o-soci-diada-2020/)

La samarreta és més que un record de la Diada. Per l’ANC és un element important per obtenir fons i seguir lluitant per les moltes causes. Enfortir la Caixa de Solidaritat, defenses jurídiques, internacionalització del procés, organització d’actes, xerrades, etc…

És per això que et necessitem.

L’ANC és formada per voluntaris-es de diferents ideologies, orígens, edats.. però ens mou voler construir un país més just i més pròsper.

Col•labora amb nosaltres.

CANVI D’UBICACIÓ de l’acte de la Diada 2020 a Reus

Cartell_ANC_11S2020Per reforçar encara més les mesures de seguretat sanitàries l’acte previst per a la Diada 2020 s’ha hagut de canviar de lloc i finalment es farà a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, dins el Parc de Sant Jordi. Disculpeu els inconvenients que això pugui generar.

Els accessos a l’acte s’obriran a les 16.30 h

Per altra banda recordem que ja fa uns dies que funciona l’aplicació per inscriure’s i participar a les diverses concentracions presencials que hi haurà el dia 11 arreu de Catalunya.

L’enllaç és el següent: https://www.inscriu.me/ca/11s-2020-a-reus

Donada la situació sanitària de Reus l’aforament serà molt limitat. Us recomanem que no espereu massa dies per inscriure-vos.

Un cop inscrits rebreu un correu electrònic de confirmació, a l’adreça indicada a la inscripció, amb un número d’identificació. Aquesta confirmació s’haurà de portar l’11 de Setembre per poder accedir al punt de concentració. Serà l’única dada que es demanarà al control d’accés.

NOMÉS PODRAN ASSISTIR A L’ACTE LES PERSONES QUE S’HAGIN INSCRIT TELEMÀTICAMENT.

Us demanem que estigueu atents als mitjans de comunicació locals i a les xarxes socials de l’ANC Reus i Òmnium Cultural Baix Camp els propers dies per si hi ha qualsevol canvi o novetat.

Igualment, demanem a totes aquelles persones que siguin població de risc que NO ASSISTEIXIN a les concentracions presencials.

Acte de la Diada 2020 a Reus

Cartell_ANC_11S2020Enguany la celebració de la Diada a instàncies de l’ANC i Òmnium Cultural es presenta del tot atípica a causa de la situació marcada per la Covid-19. Això no ha de ser excusa per no sortir de casa o per no poder exercir el dret de manifestació. D’acord amb el lema “el dret a ser independents” que és el que es troba estampat a les samarretes d’aquesta Diada, es faran concentracions a diverses localitats del país, en la majoria de casos davant de les seus dels organismes estatals. Aquestes concentracions tindran caràcter més minoritari bo i adoptant tota una sèrie de mesures de seguretat, com les que ja han esdevingut habituals d’ençà que s’inicià l’expansió de la pandèmia.
De les diverses concentracions previstes arreu del país, una serà a Reus i es localitzarà al Passeig de Misericòrdia, en el seu tram superior, on a poca distància es troben les oficines del SEPE i la delegació d’Hisenda. El recinte estarà ben delimitat per acollir-hi un nombre màxim de persones; concretament, es preveu un aforament de 200 persones, que prèviament s’hauran d’inscriure a l’enllaç https://www.inscriu.me/ca/11s-2020-a-reus. Ningú no inscrit podrà accedir al recinte i tothom que hi assisteixi haurà de passar per uns controls d’accés i complir les mesures de seguretat. Dins el recinte, cadascú romandrà assegut de manera que es puguin mantenir les distàncies de seguretat envers la resta de participants. Igualment, s’ha fet una crida a tota la població de risc perquè no acudeixi a la concentració.
L’acte pròpiament dit s’iniciarà cap a les 5 de la tarda, un cop hagi entrat tota la gent dins el recinte marcat. Començarà amb l’actuació del grup musical Terra Ferma i acte seguit hi haurà parlaments de diverses persones que parlaran de la situació actual des de diversos punts de vista. L’acte es clourà amb la lectura d’un Manifest i amb el Cant dels Segadors a càrrec de l’Orfeó Reusenc. Així mateix, hi haurà una altra acció final d’acte que l’organització es guarda com a sorpresa. Tot plegat serà retransmès per Lanova Ràdio de Reus i es preveu que tingui una durada de 45’ a tot estirar.
Aquesta és la previsió a l’espera dels canvis que puguin sorgir en dies posteriors en funció de com evolucioni la situació a nivell local, ja sigui en el sentit de poder celebrar l’acte o d’haver-lo de suspendre per causes majors. Rebreu notificació més endavant de la decisió final que es prengui.

11S2020 a Reus

11S2020Ahir es va presentar l’aplicació per inscriure’s i participar a les diverses concentracions presencials que hi haurà el dia 11 arreu de Catalunya. A Reus la concentració serà al Passeig Misericòrdia i caldrà inscripció prèvia per garantir que es mantenen les mesures sanitàries.
Donada la situació sanitària de Reus l’aforament serà molt limitat, us recomanem que no espereu massa dies per inscriure-vos.
L’enllaç és el següent: https://www.inscriu.me/ca/11s-2020-a-reus
Us demanem que estigueu atents als mitjans de comunicació locals i a les xarxes socials de l’ANC Reus i Òmnium Cultural Baix Camp els propers dies per si hi ha qualsevol canvi o novetat.
Igualment, demanem a totes aquelles persones que siguin població de risc que *NO ASSISTEIXIN* a les concentracions presencials, s’ha habilitat la participació telemàtica a través de www.xarxaindependencia.cat per oferir alternatives que visualitzin que l’independentisme segueix actiu i amb un fort suport entre la població.

Samarreta + QR 11S2020

cartell_samarretes_11S2020_web

Podeu aconseguir la vostra SAMARRETA de l’11S2020 i el codi QR (https://www.xarxaindependencia.cat/index.php/ca/) a Reus per la Independència:

de dilluns a divendres, de 18 a 20.30 h
i els dissabtes, d’11 a 13.30 h
a la seu de l’ANC Reus