Aquest Sant Jordi us presentem Les quatre espasesun còmic que inclou ressonàncies de la situació política actual. Està editat per ‘Reus per la independència’ i és una adaptació de la història que va escriure i dibuixar Jaume Ollé el 1990, qui de forma desinteressada l’ha cedit a l’ANC.

En seixanta-dues pàgines, explica les peripècies que passen dos nois, el Roger i l’Àlex, per enviar les quatre espases al país anomenat Calatònia, el valor simbòlic de les quals pot aconseguir alliberar el país, bo i superant els obstacles interposats pels governants d’Apanyistan, que fan de tot i més per mantenir el control de Calatònia i impedir l’arribada de les espases. No cal dir que molts dels noms dels personatges i llocs suposadament ficticis evoquen una situació ben coneguda per tothom a la Catalunya actual. Aquest còmic va adreçat a un públic juvenil i adult que tingui curiositat per mirar de trobar les possibles semblances amb la realitat.

La publicació es podrà adquirir aquest diumenge, no sols a Reus sinó també en altres llocs del país, gràcies a la distribució que se n’ha fet entre algunes altres territorials de l’ANC. L’edició es finança exclusivament amb el que es recapti de la seva distribució.