comunicat_municipals_2019_reusDes de Reus per la Independència – Assemblea Nacional Catalana hem mantingut un seguit de trobades amb les candidatures reusenques que es mouen en clau independentista i republicana per tal de traslladar-los els punts del manifest nacional impulsat per l’ANC. Després de reunir-nos amb Junts per Reus/PDeCAT, CUP, ERC i Primàries Reus el manifest compta amb el suport total de la CUP i Primàries Reus, no obstant, totes les candidatures ens han trasllat diverses consideracions, valoracions i reflexions interessants que considerem que cal traslladar al conjunt de la ciutadania. És per aquest motiu que des de Reus per la Independència-ANC estem treballant per organitzar diversos debats electorals amb les candidatures independentistes i republicanes que així ho desitgin.

*Eleccions Municipals 2019, és temps de treballar per la independència*

Des de Reus per la Independència-Assemblea Nacional Catalana considerem fonamental aconseguir una alcaldia independentista que tingui un compromís electoral inequívocament vinculat a fer efectiva la República catalana. És per aquest motiu que l’ANC es compromet a donar suport a les candidatures que treballin per a la independència i per a la implementació de la República catalana. No n’hi ha prou que diguin que són independentistes. Ja no estem en temps de voluntats, sinó de treballar-hi.

Per aquest motiu, l’Assemblea Nacional Catalana considera vital que les candidatures independentistes que es presenten a les eleccions municipals del 2019 a Reus es comprometin a impulsar, des del govern local, dos pilars bàsics i de gran importància estratègica:

1. La República catalana ha de tenir presència immediata a tots els municipis, que són la primera frontera de contacte amb una ciutadania amatent de percebre els avantatges tangibles dels valors republicans, que la cursa electoral municipal ha d’aprofitar per difondre i després els governs locals independentistes hauran de fer realitat. Així, l’Assemblea Nacional Catalana demana a les candidatures i al futur govern de Reus que despleguin les següents eines de país:

  • Impulsar la sobirania fiscal: pagar els impostos, les taxes i altres tributs directament a l’Agència Tributària Catalana.
  • Exigir que la xarxa de fibra òptica sigui pública i no depengui com ara de les empreses de l’IBEX35.
  • Apostar per empreses deslligades del poder polític i econòmic de l’Estat espanyol, seguint el camí ja iniciat per la ciutadania.
  • Afavorir el consum de proximitat, per tal de crear riquesa per a les empreses locals i beneficiar el medi ambient.

2. Alhora, l’Assemblea demana als partits independentistes que no pactin cap formació de govern municipal amb els partits que van donar suport al 155, sinó que facin pactes de govern entre ells, per no dependre del vot d’altres i des dels ajuntaments començar a fer República catalana, i pressionar el Parlament i el Govern de la Generalitat perquè la implementin.