Cartell_ANC_11S2020Enguany la celebració de la Diada a instàncies de l’ANC i Òmnium Cultural es presenta del tot atípica a causa de la situació marcada per la Covid-19. Això no ha de ser excusa per no sortir de casa o per no poder exercir el dret de manifestació. D’acord amb el lema “el dret a ser independents” que és el que es troba estampat a les samarretes d’aquesta Diada, es faran concentracions a diverses localitats del país, en la majoria de casos davant de les seus dels organismes estatals. Aquestes concentracions tindran caràcter més minoritari bo i adoptant tota una sèrie de mesures de seguretat, com les que ja han esdevingut habituals d’ençà que s’inicià l’expansió de la pandèmia.
De les diverses concentracions previstes arreu del país, una serà a Reus i es localitzarà al Passeig de Misericòrdia, en el seu tram superior, on a poca distància es troben les oficines del SEPE i la delegació d’Hisenda. El recinte estarà ben delimitat per acollir-hi un nombre màxim de persones; concretament, es preveu un aforament de 200 persones, que prèviament s’hauran d’inscriure a l’enllaç https://www.inscriu.me/ca/11s-2020-a-reus. Ningú no inscrit podrà accedir al recinte i tothom que hi assisteixi haurà de passar per uns controls d’accés i complir les mesures de seguretat. Dins el recinte, cadascú romandrà assegut de manera que es puguin mantenir les distàncies de seguretat envers la resta de participants. Igualment, s’ha fet una crida a tota la població de risc perquè no acudeixi a la concentració.
L’acte pròpiament dit s’iniciarà cap a les 5 de la tarda, un cop hagi entrat tota la gent dins el recinte marcat. Començarà amb l’actuació del grup musical Terra Ferma i acte seguit hi haurà parlaments de diverses persones que parlaran de la situació actual des de diversos punts de vista. L’acte es clourà amb la lectura d’un Manifest i amb el Cant dels Segadors a càrrec de l’Orfeó Reusenc. Així mateix, hi haurà una altra acció final d’acte que l’organització es guarda com a sorpresa. Tot plegat serà retransmès per Lanova Ràdio de Reus i es preveu que tingui una durada de 45’ a tot estirar.
Aquesta és la previsió a l’espera dels canvis que puguin sorgir en dies posteriors en funció de com evolucioni la situació a nivell local, ja sigui en el sentit de poder celebrar l’acte o d’haver-lo de suspendre per causes majors. Rebreu notificació més endavant de la decisió final que es prengui.